Loop online met ons mee!

1e Editie AvondDRIEdaagse Geldrop groot succes!

Van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 juni hebben bijna 2.100 wandelaars uit Geldrop en omstreken deelgenomen aan de Avondvierdaagse Geldrop. Dat verliep dit jaar anders dan andere jaren. Toch zijn alle deelnemers op vrijdag met bloemen en snoep binnen gehaald op de Via Gladiola. Deelnemers, vrijwilligers en sponsoren hebben het spektakel tot een groot succes gemaakt.

Het leek op dinsdag lang goed te gaan, maar vlak voor het moment van starten gooide onweer roet in het eten van de Avondvierdaagse. Voor het eerst in 54 jaar is een wandeldag niet doorgegaan. De veiligheid van de deelnemers en vrijwilligers kon niet gegarandeerd worden. De wandeling door het Strabrecht en de Sluisstraat is dit jaar om die reden helaas niet doorgegaan. Maar dit mocht de pret van de andere dagen niet drukken. Woensdag, donderdag en vrijdag was het prachtig wandelweer.

De routes brachten de wandelaars ook dit jaar weer naar alle windrichtingen van Geldrop. Door de bossen, over de stoep, langs het water en soms zelfs door gebouwen. Zo zijn de deelnemers bijvoorbeeld op woensdag dwars door de Brandweerkazerne gelopen. Op vrijdag liep de route dwars door het pand van Rabobank Dommelstreek. Na een zonnige laatste kilometer op de Via Gladiola was het tijd voor de feestelijke prijsuitreiking op De Heuvel!

Dit zijn de grootste prijswinnaars van de Avondvierdaagse 2016: De 3e prijs, mede mogelijk gemaakt door De Kinderkamer, is gewonnen door de Dommeldal. Judoschool Van Horssen heeft de 2e prijs gewonnen, welke is gesponsord door het Strabrecht College. De Sportiviteitsprijs van Van Stratum Techniek B.V. ging dit jaar naar De Doorzetters. De K(r)oningsbeker, aangeboden door De Grabbelton, is gewonnen door De Vlinder. Zij wisten op vrijdag het meest origineel om te gaan met het thema ‘Olympische Spelen’. De Branding scoorde op het vlak van milieu, eenheid en originaliteit het hoogste en is de winnaar van de 1e prijs, aangeboden door Rabobank Dommelstreek.

We kijken terug op een zeer geslaagde Avondvierdaagse. De organisatie bedankt hiervoor alle vrijwilligers, deelnemers en sponsoren. Kun jij geen genoeg krijgen van de Avondvierdaagse Geldrop? Volg ons op facebook (ook voor foto’s) en twitter! De voorbereidingen voor de 55e editie starten binnenkort alweer. Volgend jaar gaan we uiteraard weer voor de volle vier dagen!

Reageren is niet mogelijk.